A Partizán Műterem és Galéria 2011. novemberben alapult. Alapítója Pátkai Marcell a DATA alapítvány elnöke.

A Partizán Műterem és Galéria küldetése, hogy inspiratív környezetben közösségi bázist hozzon létre a képzőművészek számára, ahol az alkotók egymást is képviselik, erősítik, segítik és ösztönzik és felszabadultan, elvárásoktól és intrikáktól mentesen alkothatnak.

A Partizán Műteremben a képzőművészek támogatással juthatnak műteremhez. A Partizán Galéria a műtermekben dolgozó művészek alkotásait állítja ki a PP Centerben és más helyszíneken, illetve külsős művészeknek is lehetőséget ad kiállítások szervezésre a PP Center választható impozáns kiadó helyiségeiben.

Mindehhez kétségtelenül szükség van a művészetet támogató PP Center Üzleti Központ mecenatúrájára, ahol az éppen kiadásra váró irodák, stúdiók vagy raktárak használatát pályázhatják meg a művészek. A találó Partizán név arra a működési elvre utal, hogy amennyiben egy helyiség kiadásra kerül, az ott dolgozó művészek átköltöznek egy másik épületrészbe vagy épületbe a PP Center-en belül; a galéria időszakos kiállításai pedig elfoglalhatják a kiadásra váró helyiségeket. Az üzleti központ így kulturális élettel tölti meg az éppen üresen álló tereket.

További információk a Partizán Műterem és Galériáról: http://www.partizan.hu/hu/

 

"Ha sok cseresznyepaprikát madzagra fűzünk, abból lesz a paprikakoszorú.
Ha viszont nem fűzzük fel őket, nem lesz belőlük koszorú.
Pedig a paprika ugyanannyi, éppoly piros, éppoly erős. De mégse koszorú.
Csak a madzag tenné? Nem a madzag teszi. Az a madzag, mint tudjuk, mellékes, harmadrangú valami.
Hát akkor mi?
Aki ezen elgondolkozik, s ügyel rá, hogy gondolatai ne kalandozzanak összevissza, hanem helyes irányban haladjanak, nagy igazságoknak jöhet a nyomára."

Örkény István: Az élet értelme

Idézet